Pangrancaban Bastille

Pangrancaban Bastille katindakaken déning warga Paris surya 14 Juli warsa 1789. Bastille inggih punika satunggal pakunjaran ingkang dados pralambang tirani krajan Dinasti Bourbon.[1] Pangrancaban punika minangka wiwitanipun Révolusi Perancis[1]. Bastille dipunyasa warsa 1370 minangka bètèng kanggé njagi kitha Paris saking serangan Inggris.[1] Nalika abad kaping 17, Bastille wiwit dipun-ginakaken minangka pakunjaran, papan panggènan para dursila kelas inggil, parèsan pulitik, saha telik[1]. Sawetawis parèsan langsung dipunkunjara tanpi lumantar pangadilan amargi punika dhawuhipun raja.[1]

Pangrancaban Bastille
Péranganing Révolusi Prancis
Prise de la Bastille.jpg
Prise de la Bastille, déning Jean-Pierre-Louis-Laurent Houel
Titimangsa14 Juli 1789
PernahParis, Prancis
Asil Bastille dipunrebat, pangraman dipunwiwiti
Péhak kang perang
 Pamrèntah Prancis Milisi Paris
Garda Prancis
Manggala saha wadana
Kerajaan Perancis Bernard-René de Launay-
Kerajaan Perancis Pangèran de Lambesc
Camille Desmoulins
Georges Danton
Daya
114 prajurit, 30 iji artileri 600 – 10.000 pangudi
Kurban
Satunggal (enem utawi wolu tiwas sasampunipun nyarah) 98

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e indonesian.irib.ir (dipununduh tanggal 26 Maret 2013)