Panguyahan

Salting minangka pelestarian panganan kanthi uyah sing bisa garing.[1] Gegandhengan karo pickling ing umum lan luwih khusus kanggo brining (nyiyapake panganan nganggo brine, yaiku banyu asin) lan minangka salah sawijining cara ngobati . Iki minangka salah sawijining cara paling tuwa kanggo nglestarekake panganan, lan rong panganan sing uyah sing ditrapake sacara historis yaiku iwak asin (biasane iwak kod lan asine asin ) lan daging sing diombe uyah (kaya ta daging ). Sayuran kaya ta kacang buncis lan kubis uga asring dilestariake kanthi cara iki.

Uyah segara ditambahake ing ham mentah kanggo nggawe prosciutto
Kantong bubuk Prague # 1, uga dikenal minangka "ngobati uyah" utawa "uyah jambon." Biasane kombinasi uyah lan natrium nitrit, kanthi warna jambon ditambahake kanggo mbedakake karo uyah biasa.

Garam digunakake amarga umume bakteri, jamur lan organisme liyane sing bisa patogen ora bisa urip ing lingkungan sing asin banget, amarga uyah sing hipertonik . Sel sing urip ing lingkungan kaya ngono bakal dehidrasi liwat osmosis lan mati utawa dadi ora aktif sementara. Garam grained nggoleki luwih larang nanging uga nyerep kelembapan luwih cepet tinimbang uyah kasar.

ReferensiBesut

  1. "Historical Origins of Food Preservation." University of Georgia, National Center for Home Food Preservation. Accessed June 2011.