Parembugan Pitulung:Aksara Jawa

Tambah rembug
Parembugan giyat

Kok kula bingung ten mriki katon wonten basa-basa liya saliyané basa Jawa. lak wonten sirah dhomènipun sampun wonten jv.wiki~ ingkang mratandhani kaca-kaca sajroning tumrap bebasan Jawa, punapa prelu sanget? matur suwun --Tukijo rembugan 27 Sèptèmber 2016 01.00 (UTC)

Inggih Mas @Jadinegara:. Kadosipun punika garapan kala rumiyin ingkang dèrèng dipunpungkasi kanthi basa Jawi. Bokmilih Mas, saged biyantu mertal dhateng basa Jawi, mangkih kula rèncangi mertal. Nganggé basa ngoko kémawon. Cahyo Ramadhani rembugan 27 Sèptèmber 2016 01.11 (UTC)

O ngaten toh mas @Cahyo Ramadhani:. Nggih namung tinggal mertal saking inggil mangandhap, mangke kula cubi biyantu. Samenika tasih mertal bab wangun enepan dhéning ilmu-kabumèn. --Tukijo rembugan 27 Sèptèmber 2016 01.21 (UTC)

WINDOWS 10, WINDOWS 8.1, WINDOWS 8, ANDROID 6.0+: DUKUNGAN AKSARA JAWABesut

Saniki operasi sistem kang kasebat nang dhuwur wis isoh kanggo nulis lan maca aksara jawa tanpa prelu masang fonta. nuwun. ᬦᭀᬓᭀᬭᬶノコーリ

꧋ꦱꦤꦶꦏꦶꦎꦥꦿꦱꦶꦱꦶꦱ꧀ꦠꦼꦩ꧀ꦏꦁꦏꦱꦼꦧꦸꦠ꧀ꦤꦁꦝꦸꦮꦸꦂꦮꦶꦱ꧀ꦲꦶꦱꦺꦴꦃꦏꦁꦒꦺꦴꦤꦸꦭꦶꦱ꧀ꦭꦤ꧀ꦩꦕꦲꦏ꧀ꦱꦫꦗꦮꦠꦤ꧀ꦥꦥꦽꦭꦸꦩꦱꦁꦥ꦳ꦺꦴꦤ꧀ꦠ꧈ ꦤꦸꦮꦸꦤ꧀꧈ ᬦᭀᬓᭀᬭᬶノコーリ

Bali menyang kaca "Aksara Jawa".