Park Chung Hee

Park Chung-hee (Korea: 박정희, lair ing Gumi-si, Gyeongsang Lor, Jepang-Korea (saiki Korea Kidul), 30 Sèptèmber 1917 – pati ing Seoul, Korea Kidul, 26 Oktober 1979 ing umur 62 taun) yaiku mantan jenderal Tentara Republik Korea lan diktator Republik Korea ing periode 1961-1979. Ia dianggep berjasa ngelakoni modernisasi Korea Kidul liwat industrialisasi berorientasi ekspor, nanging uga dituduh ngelakoni pelanggaran hak asasi manungsa ing periode tambahan kapresidhenanne.

Park Chung-hee
박정희
Parj Chung-hee 1963's.png
Presidhen Korea Kidul 3
Linggih
17 Desember 1963 (Ketuwa SCNR 1961-63) – 26 Oktober 1979
MahamantriChoi Doo Sun
Chung Il Kwon
Baek Du-jin
Kim Jong Pil
Choi Kyu Hah
Kang sadurungéYoon Po-son
Kang sawiséChoi Kyu-ha
Ketuwa Dewan Tertinggi kanggo Rekonstruksi Nasional
Linggih
3 Juli 1961 – 17 Desember 1963
Wakil Ketuwa saka 16 Mei 1961
Kang sadurungéChang Do-yong
Kang sawiséJabatan dibusak
Rerincèn dhiri
Lair30 September 1917
Gumi-si, Gyeongsang Lor, Jepang-Korea (saiki Korea Kidul)
PatiOktober 26, 1979(1979-10-26) (umur 62)
Seoul, Korea Kidul
BangsaKorea
Parté pulitikRepublik Demokrat
SisihanYuk Young-soo
AgamaBuddha
Jeneng Korea
Hangul박정희
Hanja朴正熙
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaBak Jeonghui
McCune–ReischauerPak Chŏnghŭi
Jeneng péna
Hangul중수
Hanja中樹

Pranala jabaBesut


Kang sadurungé
Yun Bo-seon
Presidhen Korea Kidul
19631979
Kang sawisé
Choi Kyu-ha