Pattimura

pahlawan kamardikan Indhonésiya
Disambig variants icon.svg

Kapitan Pattimura (lair ing Hualoy, Hualoy, Seram Selatan, Maluku, 8 Juni 1783 – pati ing Ambon, Maluku, 16 Dhésèmber 1817 ing umur 34 taun), gadhah nama asli Thomas Matulessy utawi Thomas Matulessia.

Panggeran Pattimura

Nami lan SilsilahBesut

Pattimura, miyos ing Saparua. Panjenengané punika putra Frans Matulesi kaliyan Fransina Silahoi. Ing salebetipun buku biografi Pattimura vèrsi pamaréntah ingkang pisanan terbit, M Sapija nyerat, "Bilih pahlawan Pattimura kagolong turunan bangsawan lan asalipun saking Nusa Ina (Seram). Bapanipun ingkang namanipun Antoni Mattulessy punika putranipun Kasimiliali Pattimura Mattulessy. Ingkang pungkasan puniki inggih punika putra nata Sahulau. Sahulau wujud nama tiyang ing nagari ingkang wonten ing satunggil teluk ing Seram Selatan".

Mangga pirsaniBesut

RujukanBesut

Pranala njawiBesut