Tuduhaké menu pokok

Anastasius II (???-16 November 498) ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (496-498) inggih punika wiwit 24 November 496 dumugi sédanipun. Piyambakipun naté ngalami mangsa skisma Acasius saking Konstantinopel. Piyambakipun gadhah kecenderungan kanggé nglampahi rekonsiliasi, lan njalari piyambakipun dicela hebat déning pengarang Liber Pontificalis.

Anastasius II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed24 November 496
Term ended16 November 498
SadurungéGelasius I
DiterusakéSymnakus
Personal details
Jeneng lairAnastasius
Lairboten dipunmangertos
Pati16 November 498
Other popes named Anastasius

Pranala njawiBesut


Dipunrumiyini
déning:
Gelasius I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Symnakus