Tuduhaké menu pokok

Paus Bonifasius VI (???-896) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit wulan April 896.

Bonifasius VI
Emblem of the Papacy SE.svg
InstalledApril 896
Term ended896
SadurungéFormosus
DiterusakéStefanus VI
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairtanggal boten dipunmangertos
Pati896
Other popes named Bonifasius

Bonifasius VI kapilih minangka asil saking huru hara ingkang njalari sédanipun Paus Formosus. sasampunipun njawat laminipun gangsal welas dinten, panjenenganipun dipuntelaaken séda amargi rématik, nanging penemu sanès nelaaken bilih mungelipun panjenenganipun dipunsédani kanggé nglapangaken margi kanggé Stefanus VI ingkang dipunsengkuyung déning kulawarga Spoleto.

Ing satunggaling Konsili ing Roma, ingkang dipunwontenaken déning Paus Yohanes IX taun 898, pamilihan Bonifasius minangka Paus dipuntelaaken batal lan boten berlaku malih.


Dipunrumiyini
déning:
Formosus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Stefanus VI