Payudara

Payudara (Latin: mamma) iku organ awak pérangan ndhuwur jaja saka spésies mamalia kang jinis kelaminé wadon, kalebu manungsa.

Payudara
Weibliche brust en.jpg
Morfologi payudara manungsa kanthi areola, pentil, lan lipatan inframammary
Rincian
Arteriinternal thoracic artery
Venainternal thoracic vein
Pengenal
Latinmamma ("payudara" mamalia)[1]
MeSHD001940
TA98A16.0.02.001
TA27097
FMA9601
Terminologi anatomi

Fungsi utama saka klanjer susu iku mènèhi nutrisi ing wujud banyu susu kanggo bayi utawa balita. Prosès pawènèhan banyu susu iki karan nyusoni. (Sanajan klanjer kang ngasilaké banyu susu uga ana ing wong lanang, normalé klanjer susu mau tetep ora ngembang sampurna.)

ReferensiBesut

  1. "mammal – Definitions from Dictionary.com". Dictionary.reference.com. Diarsip saka asliné ing 14 Novèmber 2011. Dibukak ing 31 Oktober 2011.