Gambar semak utawa perdu

Perdu utawa Semak ya iku salah siji tuwuhan kayu kang dibéakake karo wit racaké amarga pange akèh lan dhuwure luwih endhep, racaké kurang saka 5-6 mèter.[1] Akèh tuwuhan kang wujud wit utawa perdu gumantung saka kaanan tukule.[1] Lumrahé perdu duwé oyot tunggang lan urip nggerombol luwih sawit, pang, lan godhonge tukul nggerombol.[1]

Perdu mawa Wujud Struktural BotaniBesut

Ana ing ngèlmu botani lan ékologi, perdu luwih mirunggan minangka nggambaraké struktur fisik tartemtu utawa wujud tuwuhan kayu kang dhuwure kurang saka 8 mèter.[2]

Tuladhané, sistem deskriptif kang kajupuk ing Australia adhedasar ing karakteristik struktural miturut tukule lan wujudé, ditambah dhuwur lan cacahé godhong kang nutup lapisan paling dhuwur utawa spésies dominan.[2]

Kanggo semak 2-8 mèter dhuwure wujud strukturak bisa dikelompokake kaya ing ngisor iki: Godhong rungkut nutup (70-100%):

  • Godhong rungkut nutup (70-100%)-Katutu-gosok[2]
  • tengahe sedeng godhong panutup (30-70%)-buka-gosok[2]
  • godhong jarang nutup (10-30%)-perdu dhuwur[2]
  • Arang nutup (<10%)-semak dhuwur kabuka[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c Sabrina flora (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)
  2. a b c d e f Klasifikasi tumbuhan (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)