Tuduhaké menu pokok

Pieter Willem Botha, (Paul-Roux, Free State, 12 Januari 1916Western Cape, 31 Oktober 2006), biasanpun dipunundang "P.W." lan "Die Groot Krokodil" salebetipun basa Afrika ingkang tegesipun "Si Baya Ageng", punika Mahamantri Afrika Kidul wiwit taun 1978 dumugi taun 1984 lan ugi présidhèn wiwit taun 1984 dumugi taun 1989.

P. W. Botha
Gambar:Pwbotha.jpg
Présidhèn Nagara kanggé Afrika Kidul kaping 9
Linggih
3 September 1984 – 15 Agustus 1989
Kang sadurungéMarais Viljoen
Kang sawiséFrederik Willem de Klerk
Rerincèn dhiri
Lair(1916-01-12)Januari 12, 1916
Orange Free State
PatiOktober 31, 2006
Wilderness, Western Cape
Parté pulitikParté Nasional

Botha punika panyengkuyung lami Parté Nasional Afrika Kidul lan panganjur kukuh segregasi rasial lan sistem apartheid.

RujukanBesut

Ugi pirsaniBesut


Kang sadurungé
Balthazar Johannes Vorster
Mahamantri Afrika Selatan
1978–1984
Kang sawisé
kalungguhan dihapuskan
Kang sadurungé
Marais Viljoen
Présidhèn Nagara untuk Afrika Selatan
1984–1989
Kang sawisé
Frederik Willem de Klerk