Pitik tikka

Pitik tikka minangka panganan pitik sing asalé saka anak subbenua India ; Olahan iki kawentar ing India, Bangladesh lan Pakistan . Panganan tradisional iki irisan cilik saka pitik tanpa balung panggang nggunakaké gebak ing anglo disebut angeethi sawisé iku diolès ing rempah-rempah Indian lan saos (yogurt) - kang Sejatine tanpa balung versi saka pitik tandoori . Tembung tikka (Tike in Turkish, lan Tikə ing Azerbaijani) yaiku tembung Turki lan tegese "bit" utawa "rajangan". Iki uga panganan pitik sing disajikan ing sajian Punjabi . Versi sajian Kashmiri, Nanging, panggang ing batu bara panas, lan ora mesthi ngemot cuwil-cuwilan. Irisan kasebut disikat karo ghee (mertega) ing interval wektu supaya bisa nambah rasa, nalika terus dikipasi.

Ayam tikka
Tandoorimumbai.jpg
AjanganPembuka
Tlatah utawa prajaSubbenua India
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Pakistan, Bangladesh
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokAyam, dahi (yogurt), bubuk cabe merah, jahe dan pasta bawang putih, jus lemon
Buku masakan: Ayam tikka  Médhia: Ayam tikka
Pitik tikka ing piring

Pasugatan iki racaké dipangan karotumbar ijo lan coklat asem sing disuguhaké karo bawang gorèng lan lemon, utawa digunakaké kanggo nyiapaké pitik tikka . [1]

CathetanBesut

  1. "Chicken Tikka Recipes". Deccan Chronicle (ing basa Inggris). 2019-01-12. Dibukak ing 2019-01-24.