Tuduhaké menu pokok
Plastik

Plastik ya iku kumpulan zat organik kang stabil ing suhu biyasa. Nanging bisa malih dhapuré nganggo kalor utawa tekanan, amarga plastik iki carané nggawé plastis.[1] Plastik uga nduwéni teges bahan sintetis kang nduwéni warna-warna warna.[1] Plastik uga kena digawé jungkat, dompét, ember.[1] Plastik diasilaké saka produk polimérisasi sintetik utawa semi sintetik.[1] Plastik diwangun saka kondénsasi organik utawa penambahan polimer lan bisa uga zat liyané kanggo ngundhakaké hasil.[1]

Isi

Gendul PlastikBesut

Ing ngisoré gendul plastik ana simbol panah telu kang mbentuk segitelu. Kang luwih wigati ora segitelu kang kasusun saka panah nanging angka cilik ing tengah-tengah utawa sanjeroné segitelu panah iku.[2] Angka-angka iku diarani sistem kodhe idéntifikasi resin kang digawé nalika taun 1988.[2] Kang nggawé sistem kodhe iki ya iku The Society of the Plastics Industry utawa kang diarani SPI.[2] Sistem kodhe resin iki nglompokaké gendul plastik kang tinemu ing limbah rumah tangga miturut kandhutan resin.[2] Sistem kodhe iki dikembangaké kanggo nyukupi kabutuhan kang nyediakaké jasa daur ulang lan menéhi konsisténsi lan kaseragaman sistem ing manufaktur plastik kang bisa dipraktékaké ing internasional.[2]

Daur ulangBesut

Plastik bisa didaur ulang lan digawé barang-barang kang aji.[2] Plastik bisa dianggo nggawé kerajinan tangan lan kena uga diolah dadi barang liyané.[2]

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e artikata.com http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plastik&action=edit(dipunundhuh tanggal 5 Juni 2011)
  2. a b c d e f g majarimagazine.com(dipunundhuh tanggal 5 Juni 2011)