Potée

Potée minangka salah sawijining olahan kuliner Prancis sing, umume, nyebutake babagan persiyapan sing dimasak ing panci lempung . Sing luwih khusus, yaiku sup utawa sup sing digawe saka daging babi lan sayuran, sing paling asring, kubis lan kentang yaiku choucroute sing paling khas. [1]

Potée
Potée.jpg
JinisSoup
Panggonan asalFrance
Woworan pokokPork, vegetables (cabbage, potatoes)
VariasiChoucroute, Potée Lorraine
Buku masakan: Potée  Médhia: Potée

Potée minangka olahan kang kuno lan populer sing ditemokake ing pirang-pirang variasi lokal ing saindenging Eropa lan kanthi jeneng beda (kayata hochepot ). Iki padha karo garbure lan pot-au-feu . [2]

RujukanBesut

  1. Larousse Gastronomique (1961), Crown Publishers
    (Translated from the French, Librairie Larousse, Paris (1938))
  2. w:fr:Potée