Tuduhaké menu pokok

Provinsi Verbano-Cusio-Ossola

Verbano-Cusio-Ossola (Basa Italia: Provincia del Verbano Cusio Ossola) iku provinsi paling lor ing region Piemonte, ing nagara Italia. Provinsi iki dibangun ing taun 1996 liwat panggabungan telung region kang sadurungé minangka péranganing Provinsi Novara.

Provinsi Verbano-Cusio-Ossola
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Piedmont
Ibukutha Verbania
Area 2,255 km²
Populasi (2006) 161,732
Kapadhetan 71.6
Komunitas 77
Nomor Polisi VB
Kodhe Pos Verbania: 28921-28925, Other areas: 28811-28897
Kodhe Telepon 0321, 0322, 0323, 0324
ISTAT 103
Presidhèn Paolo Ravaioli
Verbania posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Verbano-Cusio-Ossola ing Italia
Map of the province


KomunitasBesut

Ana 77 commune ing provinsi iki [1], kang paling akèh sing ndunungi ya iku:

Commune Populasi  
Verbania 30,836  
Domodossola 18,362  
Omegna 15,949  
Gravellona Toce 7,595  
Villadossola 6,915
Cannobio 5,113  
Stresa 5,104  

BudayaBesut

Gunung-gunung keramat UNESCOBesut

Ing taun 2003, Gunung keramat Domodossola lan Gunung keramat Ghiffa dilebokaké déning UNESCO sajeroning Pratélan Warisan Donya.

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut