Psikotropika ya iku zat utawa usadha, sing awujud alami lan sintètis, nanging dudu narkotika, sing duwèni sifat psikoaktif kang selèktif marang susunan utek sing nyebabaké ngowahi kagiyatan méntal lan tumindak.

Sawetara jinis obat psikotropika

Èfèk nggunakaké usadha psikotropikaBesut

Zat utawa usadha psikotropika bisa ngurangi kagiyatan saka utek lan nyebabaké rusaking tumindak, halusinasi, ilusi, gangguan pikiran, owah-owahan ing swasana ati lan bisa nyebabaké ketagihan uga duwèni perbawa saka stimulasi kanggo panganggoné.

Panggunaan psikotropika sing suwé tanpa diawasi lan diwatesi para pejabat keséhatan bisa nyebabaké kahanan sing luwih èlèk. Ora mung nyebabaké ketagihan lan nyebabaké macem-macem lelara, uga bisa nyebabaké cacadé fisik sarta psikis panganggo, malahan asring nyebabaké pati.

KonvensiBesut

Pranala njabaBesut