Tuduhaké menu pokok
Putik Kembang

Putik (pistill) ya iku piranti kelamin wadon (pérangan fertil ing kembang) ing tuwuhan kang kawangun saka sirah putik, gagang putik, lan bakal woh.[1] Sirah putik dadi panggonan dumadine penyerbukan.[1] Déné ing jero bakal wiji dadi panggonan kanggo pembuahan.[1] Antarané sirah putik lan bakal woh dihubungaké karo gagang putik.[1] Ing jero bakal woh mau ana inti kang gunggungé loro, ya iku sèl endhog (ovum) lan calon lembaga.[2] Pérangan putik paling ngisor kang mlembung diarani carpel, ya iku penyokong makrospora kang ing jeroné ana bakal woh lan bakal wiji.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Reproduksi Tumbuhan(dipunundhuh 20 November 2012)
  2. a b Bagian-bagian bunga(diundhuh 21 November 2012)