Puyuh

Puyuh minangka jeneng kolektif kanggo sawetara genera manuk ukurane umume dilebokake ing urutan Galliformes . Puyuh World Old diselehake ing kulawarga Phasianidae, lan puyuh New World diselehake ing kulawarga Odontophoridae . Spesies tombolquail diarani mirip karo puyuh, lan dadi kulawarga Turnicidae ing urutan Charadriiformes . Raja puyuh, puyuh Donya Lawas, asring didol ing perdagangan pet, lan ing perdagangan iki umume, sanajan kliru, diarani "puyuh tombol". Akeh spesies sing luwih gedhe umume ditanduri kanggo panganan meja utawa konsumsi endhog, lan diburu ing peternakan utawa ing alam liar, sing bisa diluncurake kanggo nambah populasi liar, utawa dadi wilayah sing ora ana ing jubin alam. Ing taun 2007, 40 yuta puyuh diproduksi ing AS Kata benda kolektif kanggo klompok puyuh yaiku kawanan, covey, utawa bevy.

[1]

[2]

ReferensiBesut

  1. 2007 Census of Agriculture: United States Summary and State Data Volume 1 • Geographic Area Series • Part 51 AC-07-A-51 (PDF). USDA. February 2009. p. 423.
  2. "Bevy", Merriam-Webster.com.