Tuduhaké menu pokok

P'yŏngyang iku kutha krajan Koréa Lor kang dumunung ing lor-kulon nagara iku, cedhak karo Kali Taedong.

P'yŏngyang
평양
Directly Governed City
P'yŏngyang Directly Governed City
Trankripsi  
 • Chosŏn'gŭl평양 직할시
 • Hanja直轄市
 • McCune-ReischauerP'yŏngyang Chikhalsi
 • Revised RomanizationPyeongyang Jikhalsi
From top left: P'yŏngyang's Skyline, Juche Tower, Kumsusan Memorial Palace, Arch of Triumph, Arch of Reunification, Tomb of King Dongmyeong, & Sunan International Airport
Peparab: Ryŏkdongchŏk Lotŏng (력동적 로동)  (Korean)
" Dynamic Labors "
Map of North Koréa with P'yŏngyang highlighted
Map of North Koréa with P'yŏngyang highlighted
NagaraCithakan:Country data North Koréa
RegionP'yŏngan
Didirikan1122 B.C.
Distrik
Laladan
 • Gunggung3.194 km2 (1,233 sq mi)
Élepasi27 m (89 ft)
Cacah warga (2008)
 • Gunggung3.255.388
 • Pepadhet0.0.010/km2 (0.0.026/sq mi)
 • DialectP'yŏngan
Peta Koréa Utara menunjukkan lokasi Pyongyang

Ing taun 1993, gunggung kang ndunungi Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki kanthi administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.

Jalan raya di Pyongyang

SajarahBesut

Miturut legendha, Pyongyang dibangun ing taun 2333 Sadurungé Masehi. Kutha iki minangka kutha utama Dinasti Go-Joseon. Goguryeo mindhahaké kutha krajané mréné ing taun 427. Krajan Tang lan Silla nganakaké pasekuton lan ngalahaké Goguryeo ing taun 668.

Taun 676, Pyongyang dikuwasani déning Silla.

Cithakan:Kutha krajan ing Asia