Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson (miyos: 25 Mei 1803, seda: 27 April 1882) inggih menika wasis susastra saking Amerika Serikat, dhosen, kalihan pujangganipun pandhega gerakan transendentalis wonten tengah abad kaping-19. Miyos wonten Boston, Ralph Waldo Emerson winisudha saking Harvard minangka pujangga kelas wonten 1821.

Ralph Waldo Emerson
Lair(1803-05-25)25 Mèi 1803
Boston, Massachusetts, U.S.
PatiApril 27, 1882(1882-04-27) (umur 78)
Concord, Massachusetts, U.S.
Alma materHarvard Divinity School
BojoEllen Louisa Tucker (o. 1829; died 1831)[1]
Lidian Jackson (o. 1835)
Kala19th-century philosophy
TlatahAmerican philosophy
AliranTranscendentalism
BebadanHarvard College
Karsa pokok
Individualism, nature, divinity, cultural criticism
Gantha misuwur
Self-reliance, transparent eyeball, double consciousness, stream of thought, "Build a better mousetrap, and the world will beat a path to your door"
Tandha tangan

Rikala warsa 1825, piyambakipun wangsul dhateng Cambridge kanggé ngudi kawruh bab manunggaling kawula Gusti, senadyan mekaten, piyambakipun mboten rumaos katimbalan ing bab kapandhitan. Minangka pandhita aném, Emerson kepanggih kalihan Ellen Louisa Tucker, putrinipun sudagar Boston. Wonten warsa, kalawan énggal-énggal sasampunipun pamilihan minangka mitra makarya pastor saking Second Church of Boston, kekalihipun sami palakrami. Garwanipun séda awit nandhang gerah TBC sadangunipun 17 wulan sasampunipun. Lumantar sédanipun garwanipun, Emerson nampi warisan ingkang saged ngluwari reribed bab bandha donya, pramila Emerson nilaraken geréja kanggé ngudi impènipun babagan serat-sinerat.

Nalika warsa 1832, piyambakipun ngambah dhateng Eropa, lajeng kepanggih kalihan manéka pujangga ingkang misuwur. Piyambakipun lajeng ngripta karya-karya ingkang misuwur ugi. [7]

Karya

besut

Karya-karyanipun Ralph Waldo Emerson:

  1. Essay (1841);
  2. Essay: Second Series (1844):
  3. Poems (1847);
  4. The Conduct of Life (1860);
  5. May-Day and Other Pieces (1867);
  6. Society and Solitude (1870).

Kapustakan

besut
  1. Richardson, p. 92.
  2. "Cousin, Victor (1782–1867)". Encyclopedia of Transcendentalism. Infobase Publishing, 2014.
  3. Richardson, Robert D. Jr. (2015). Emerson: The Mind on Fire. University of California Press. kc. 102.
  4. Yohannan, John D. (December 15, 1998). "Emerson, Ralph Waldo". Encyclopædia Iranica. Vol. VIII, Fasc. 4. kc. 414–415.
  5. "Montaigne; or, the Skeptic". rwe.org. Diarsip saka sing asli ing July 30, 2021. Dibukak ing July 20, 2021.
  6. Richardson, Robert D. Jr. (2015). Emerson: The Mind on Fire. University of California Press. kc. 52.
  7. Karyani (2005). 100 Pangripta ingkang Ngukir Sejarahipun Donya. Jakarta: Progres. kc. 91–93. ISBN 979-3359-68-4.