Tuduhaké menu pokok

Johann Wolfgang von Goethe Ngenani wuni iki mirengaken  (IPA: ˈgøːtə|dena) (28 Agustus 174922 Maret 1832) punika novèlis, sastrawan, humanis, èlmuwan lan filsuf Jerman.

Johann Wolfgang von Goethe
Goethe (Stieler 1828).jpg
PakaryaPenulis, Novelis, Playwright, Filsafat alam, Diplomat, Pegawai nagari
BangsaGerman
MangsaRomantisisme
Obahan sastraSturm und Drang; Weimar Classicism
Karya gedhée.g. Faust; The Sorrows of Young Werther; Wilhelm Meister's Apprenticeship; Elective Affinities
BojoChristiane Vulpius

Tandha tangan

Goethe punika salah satunggiling tokoh paling wigati ing donya sastra Jerman lan Neoklasisisme lan Romantisme Éropah ing akir abad kaping 18 lan awal abad kaping 19. Panjenenganipun punika pangarang Faust lan Zur Farbenlehre (Téyori Warna), sarta wujud inspirasi kanggé Darwin kaliyan panemon kapisahipun dhumateng balung rahang pramaksilia manungsa lan fokusipun dhumateng évolusi. Prabawa Goethe kasebar ing saindhenging Éropah, lan salaminipun satunggal abad ngajeng karyanipun wujud sumber inspirasi utami ing musik, drama, lan puisi.

Pirsanana ugiBesut

Pranala njawiBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.