Romantisisme punika wangun pangowahan seni, sastra lan intelektual ingkang gadhah asal usul saking Éropah Kulon abad angka 18 minangka jaman Revolusi Industri. Pangowahan punika dadi salah siji révolusi musuhi norma-norma kabangsaan, sosial lan pulitik déning babagan , sosial lan pulitik minangka periode Pancerahan lan prabawa déning rasionalisasi ing alam, sajeroning seni lan sastra.

Pangelana ing ndhuwuru pedut olèh Caspar David Friedrich

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut

  • Meyer H. Abrams, 1971. The Mirror and the Lamp: Romantic Theory and the Critical Tradition (Oxford University press)
  • Walter Friedlaender, 1952. David to Delacroix, (aslinya dalam basa Jerman; cetak ulang 1980)
  • Fritz Novotny, 1971. Painting and Sculpture in Europe, 1780-1880, (edisi ke-2; cetak ulang 1980)
  • Marcel Brion, 1966. Art of the Romantic Era: Romanticism, Classicism, Realism (aslinya dalam basa Perancis)
  • Cwisfa Lim, 2002. ' 'Romanticism - The dawn of a new era' ' (cetak ulang 2006)