Reca Durga Mahisashuramardini sajeroning ruang lor candhi Siwa Prambanan sing dipercaya minangka pawujudan Putri Rara Jonggrang.
Candhi Prambanan sing uga karan Candhi Loro Jonggrang.

Rara Jonggrang iku legendha utawa carita rakyat saka Jawa Tengah. Rara Jonggrang ngemu teges prawan langsing. Cerita iki nyaritakake mula bukané Candhi Prambanan utawa kang sinebut Candhi Sèwu

Adhaptasi sinétronBesut

Wiwit tanggal 2 Mèi 2016 nganti saikine, carita Rara Jonggrang diangkat dadi sawijining sinétron kang ditayangaké ing antv.

Pranala njabaBesut