Tuduhaké menu pokok

Sinétron (cekakan saka tembung sinéma èlèktronik) iku tetembungan utawa istilah ing babagan drama, sandhiwara kang sinambung lan disiaraké déning stasiun télévisi. Sajeroning basa Inggris, sinétron mau soap opera (opera sabun). Ing basa Spanyol sinebut télénovela. Banjur ing basa Malaysia sinétron diarani drama lipur lara, dadi siji sandhiwara panglipur lara.

Miturut kasil wawancara déning panjenengané Teguh Karya, sutradara misuwur asal Indonésia, tembung kang digunakaké kanthi umum ing Indonésia kapisanan diutapake déning Soemardjono (minangka salah sijiné pandiri lan mantan dhosèn Institut Kesenian Jakarta (IKJ)).

TelenovelaBesut

Uga delengenBesut