Rempela

Rempela (Indonésia: ampela, Inggris: gizzard), iku salah sijining jeroan ing sawatara kéwan, kaya ta manuk, rèptil, cacing lemah lan pira-pira jinis iwak. Pérangan dumadine saka otot kang kandel lan gunané kanggo nggiling panganan. Kanggo mbiyantu nggiling panganan, sawatara jinis manuk (kalebu pitik) uga mangan krikil.

Rempela pitik

Ing Indonésia, rempela biasa diolah kanggo lawuh. Lumrahé dolah bebarengan karo ati lan usus.