Tuduhaké menu pokok
Gambar ngisor ndhuwur otot lurik kang nèmpèl ing rangka

Otot iku siji jaringan konektif ing awak kang tugas mligi kontraksi. Kontraksi otot dipigunakaké kanggo mindhah pérangan-pérangan awak & substansi sajeroning awak.

Jinis-jinis ototBesut

Otot jantungBesut

Otot kang tinemu sajeroning jantung iki nyambut gawé kanthi terus-menerus tanpa mandheg. Perobahané ora kena prabawa saka sinyal saraf pusat, nanging luwih amarga prabawa hormon.

Otot lurikBesut

Nduwèni désain kang efektif kanggo perobahan kang spontan lan mbutuhaké tenaga gedhé. Perobahané diatur déning sinyal saka sèl saraf motorik. Otot iki nèmpèl ing rangka lan dipigunakaké kanggo perobahan

Otot polosBesut

Otot kang tinemu sajeroning intestinum lan pambuluh getih nyambut gawé kanthi pengaturan saka sistem saraf ngisor sadhar.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena