Tuduhaké menu pokok
Kuping (Talingan)
Earrr.JPG
Human (external) ear
Latin Cras

Kuping iku siji organ kang bisa ndhetèksi utawa ngenal swara.

Kupingé kéwan vertebrata dhasaré padha saka iwak tekan manungsa, kanthi sapérangan variasi selaras karo fungsi lan spésies.

Saben vertebrata duwé sapasang kuping, siji lan sijiné panggonané simetris ing pérangan kang walikan ing sirah, kanggo njaga kaseimbangan lan lokalisasi swara.

Swara iku wangun ènergi kang obah ngliwati udara, banyu, utawa barang liyané, ing siji gelombang. Sanajan kuping kang ndhetèksi swara, fungsi pangenalan lan interpretasi dilakokaké ing utek lan sistem saraf pusat. Rangsangan swara dikirim nuju polo liwat saraf kang nyambungaké kuping lan utek (nervus vestibulokoklearis).

Pranala njabaBesut