Sistem kardiovaskular

(Kaelih saka Sistem sirkulasi)

Sistem kardiovaskular utawa sistem sirkulasi iku siji sistem organ kang fungsiné mindhah dat nuju lan saka sél. Sistem iki uga nulung stabilisasi suhu lan pH awak (péranganing homeostasis). Ana telung jinis sistem sirkulasi: tanpa sistem sirkulasi, sistem sirkulasi kabukak, lan sistem sirkulasi katutup.

Sistem sirkulasi manungsa, arteri wernané abang lan vena wernané biru.

Pranala njabaBesut

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin