Tuduhaké menu pokok

Sistem rangka iku siji sistem organ kang mènèhi panyengkuyung fisik marang makluk urip. Sistem rangka lumrahé dipérang dadi telung tipe: eksternal, internal, lan basis cuwèran (rangka hidrostatik), éwadéné sistem rangka hidrostatik bisa uga diklompokké kanthi kapisah saka rong jinis liyané amarga ora anané struktur panunjang.

Rangka manungsa diwangun saka balung tunggal utawa gabungan (kaya tengkorak) kang ditunjang déning struktur liya kaya ligamen, tendon, otot, lan organ liyané. Rata-rata manungsa diwasa duwé 206 balung, sanajan cacah iki bisa duwé sapérangan variasi ing antarané individu.

Pirsanana ugaBesut