Tuduhaké menu pokok
Tendon
Achilles-tendon.jpg
Siji tendon ing awak manungsa, ya iku Achilles Tendon.
Latin tendo
Dorlands/Elsevier Tendon

Tendon (utawa sinew) iku seberkas tisu berserat fibrous connective tissue kang biyasa ngubungaké otot karo balung[1] and is capable of withstanding tension. Tendon iku mèmper karo ligament lan fascia amarga kabèh kagawé saka kolagen kajaba ligamen kang ngubungaké siji balung karo balung liyané, lan fascia kang ngubungaké otot karo otot liyané. Tendon lan otot kerja bebarengan lan mung bisa kanggo kauwatan narik.

StrukturBesut

Tendon kang normal lan séhat lumrahé dumadi saka susunan paralèl serat kolagen (collagen kang nyawiji, dumadi saka watara 86% kolagen, 2% elastin, 1–5% proteoglycans, lan 0.2% komponèn inorganic kaya tembaga, mangan, lan kalsium.[2][3]

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

  1. eMedicine/Stedman Medical Dictionary Lookup!
  2. Jozsa, L., and Kannus, P., Human Tendons: Anatomy, Physiology, and Pathology. Human Kinetics: Champaign, IL, 1997.
  3. Lin, T. W.; Cardenas, L.; Soslowsky, L. J., Biomechanics of tendon injury and repair. Journal of Biomechanics 2004, 37, (6), 865-877.

Cithakan:Fibers Cithakan:Joints