Sistem ambegan utawa sistem respirasi iku sistem organ kang digunaaké kanggo ijolan gas. Ing kéwan sikil papat, sistem ambegan lumrahé kalebu saluran kang digunaaké kanggo nggawa udara nuju njeron paru-paru lan dumadi ijolan gas. Diafragma narik udara mlebu lan uga ngetokaké. Sapérangan variasi sistem ambegan ditemoaké ing sapérangan jinis makluk urip. Malah wit uga duwé sistem ambegan.

Sistem ambegan - sunting

Irung | Rongga irung | Faring | Laring | Trakea | Paru-paru | Zona pangubung | Zona respiratori

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin