Richard Petty

Richard Lee Petty, sing umum dikenal minangka The King, (lair tanggal 2 Juli 1937) yaiku mantan pembalap mobil profesional saka Amerika Serikat. Dheweke balapan ing NASCAR Grand National/Winston Cup Series (saiki dikenal minangka NASCAR Cup Series) wiwit taun 1958 nganti 1992 lan menangake acara kasebut kaping pitu (rekor dheweke banjur dibagi dening Dale Earnhardt lan Jimmie Johnson).[1] Dheweke uga wis menangake 200 balapan profesional, menangake balapan Daytona 500 kaping pitu lan menang rekor 27 balapan (10 ing antarane berturut-turut) ing musim 1967. Statistik iku salah siji saka pembalap paling kabeh wektu ing NASCAR lan uga salah siji saka pembalap legendaris ing sajarah papat-wheel motorsports ing umum. Dheweke nglumpukake sawetara rekor pole (127) lan luwih saka 700 posisi Top 10 ing 1184 balapan sing ditandingi, kalebu 513 balapan berturut-turut wiwit 1971 nganti 1989. Petty minangka siji-sijine pembalap sing menang ing balapan pertama. 500th, nganti Matt Kenseth padha karo rekor ing 2013. Dheweke dilantik dadi batch inaugural Hall of Fame NASCAR ing 2010.[2] Sawise pensiun saka pakaryan minangka pembalap balapan, Petty tetep aktif ing donya ing ngendi dheweke tuwuh dadi pakar lan speaker kanggo media massa sing gegandhengan karo otomotif, pemilik tim NASCAR (Richard Petty Motorsports) ing Piala Series lan pemilik saka Petty's Garage (bengkel restorasi lan modifikasi mobil) ing Level Cross, North Carolina.

Richard Petty

Petty minangka pembalap generasi kapindho. Bapake, Lee Petty, menang balapan Daytona 500 pisanan ing 1959 lan uga dadi juara NASCAR kaping telu. Putrane Kyle uga pembalap NASCAR. Putune, Adam (putra Kyle), tilar donya amarga kacilakan nalika sesi latihan ing New Hampshire Motor Speedway tanggal 12 Mei 2000, limang minggu sawisé Lee mati. Adhine Adam, Austin, nyambut gawe minangka staf operasi saben dina ing Victory Junction Gang Camp, sawijining Lubuk ing Kemah Gang Tembok sing didegake dening Petty Family sawise mati Adam. Petty nikah karo Lynda Owens ing taun 1958. Panjenengané tilar donya tanggal 25 Maret 2014 ing omahé ing Level Cross, North Carolina nalika umuré 72 taun, sawisé perang dawa karo kanker.[3][4] Pasangan iki duwe anak papat - Kyle Petty, Sharon Petty-Farlow, Lisa Petty-Luck, lan Rebecca Petty-Moffit.[5] Kulawarga kasebut milih manggon ing kutha asale Petty ing Level Cross, North Carolina lan ngoperasikake tim balap Richard Petty Motorsports. Museum Richard Petty sadurunge dioperasikake ing Randleman, North Carolina nanging bali menyang lokasi asline ing Maret 2014. Petty uga katon minangka karakter ing seri franchise media Cars.

Cathetan sukuBesut

  1. Hinton, Ed (2001). Daytona: From the Birth of Speed to the Death of the Man in Black. New York: Warner Books. p. 118. ISBN 0-446-52677-0.
  2. "Meet the Inductees". NASCAR Hall of Fame. Dibukak ing May 26, 2014.
  3. "First Lady of NASCAR" Lynda Petty Dies Archived April 7, 2014, at the Wayback Machine., allvoices.com; accessed March 31, 2014.
  4. Bruce, Kenny (March 25, 2014). "LYNDA PETTY, WIFE OF RICHARD PETTY, DIES AT AGE 72". NASCAR. Diarsip saka sing asli ing 2014-03-26. Dibukak ing March 25, 2014. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  5. "Lynda Petty". IMDb.

Pranala njawiBesut