Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuséum (Pocapan ing basa Walanda: [ˈrɛi̯ksmyˌzeːjʏm]) (Inggris: State Museum) iku sawijining musiyum nasional ing nagara Walanda mligi kanggo nyimpen barang-barang seni lan sajarah sing dumunung ing kutha Amsterdam. Musiyum iki dunungé ing Museum Square ing borough Amsterdam Kidul, sacedhaké Musiyum Van Gogh Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, lan Concertgebouw.[1]

Rijksmuséum diadegaké ing The Hague taun 1800 lan dipindhah menyang Amsterdam ing taun 1808, ya iku pisanané manggon ing Royal Palace lan sabanjuré ing the Trippenhuis.

KolèksiBesut

The Milkmaid (1658–1660) by Johannes Vermeer
Portrait of a Young Couple (c. 1622) by Frans Hals

RéferènsiBesut

  1. Museumplein, I Amsterdam. Diaksès 04-04-2013.

Pranala njabaBesut