Altar gréja Santa Cecilia in Trastevere ing Roma, taun 1700

Ritus liturgis saka Gréja Roma diarani Ritus Romawi. Istilah Ritus Latin racaké dudu diartèkaké minangka siji ritus liturgis nanging minangka Gréja Partikular sajeroning Gréja Katulik sing sok-sok diarani uga minangka Patriarkat Kulon, sing ing njeroné ana ritus-ritus liturgis saliyané Ritus Romawi sing isih dipigunakaké tekan saiki.

Kayadéné ritus-ritus liturgis liyané, Ritus Romawi wis ngrembaka lan ngalami panyelarasan-panyelarasan saka maabad-abad. Nrembakané Liturgi Ekaristi bisa dipérang dadi telung tahap: Pra-Tridentina, Tridentina, lan Pasca-Tridentina.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut