Ritus liturgis saka Gréja Roma diarani Ritus Romawi. Istilah Ritus Latin racaké dudu diartèkaké minangka siji ritus liturgis nanging minangka Gréja Partikular sajeroning Gréja Katulik sing sok-sok diarani uga minangka Patriarkat Kulon, sing ing njeroné ana ritus-ritus liturgis saliyané Ritus Romawi sing isih dipigunakaké tekan saiki.

Altar gréja Santa Cecilia in Trastevere ing Roma, taun 1700

Kayadéné ritus-ritus liturgis liyané, Ritus Romawi wis ngrembaka lan ngalami panyelarasan-panyelarasan saka maabad-abad. Nrembakané Liturgi Ekaristi bisa dipérang dadi telung tahap: Pra-Tridentina, Tridentina, lan Pasca-Tridentina.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut