Riyo Mori (森 理世 Mori Riyo?) miyos 24 Dhésèmber 1986 ing Aoi-ku, Shizuoka, Jepang inggih punika penari balet lan ugi instruktur jogèd saking Jepang.[1] Panjenenganipun dados Miss Universe ing tanggal 29 Mèi 2007.[1].

Riyo Mori
Pamenang gelar kontès kasulistyan
Riyo Mori headshot.png
Pegawéyan:Modhèl
Jeneng lair:Mori Riyo
Tanggal lair:24 Dhésèmber 1986
Papan klairan:Shizuoka, Jepang
Dedeg:1.79 m
Werna mata:Cokelat
Werna rambut:Hitam
Werna kulit:Putih
Gelar:Miss Universe Japan 2007 (pemenang)
Miss Universe 2007 (Jawara)
Riyo Mori at IMDb

BiografiBesut

Amargi ibunipun gadhah kursus kelas jogèd, wiwit alit Mori gadhah gegayuhan dados penari. Riyo Mori wasis dansa wiwit yuswa sekawan taun.[2] Panjenenganipun sinau ing Quinte Ballet School of Canada lan Centennial Secondary School ing [[Belleville, Ontario|Belleville]], Ontario, Kanada.[2] Panjenenganipun dados tiyang èstri saking Asia ingkang sepisanan menang gelar Miss Universe awit taun 2000 sasampunipun Miss India Lara Dutta.[2] Panjenenganipun ugi dados tiyang èstri kaping kalih saking Jepang sasampunipun Akiko Kojima ingkang dados Miss Universe ing taun 1959.[2]

Mori dados tiyang èstri Jepang kapisan ingkang lulus ujian mlebet program intensif mangsa panas kelompok jogèd The Rockettes (The Rockettes Summer Intensive).[2] Mori punika lulusan sekolah balet Quinte Ballet School of Canada, lan sekolah manengah Centennial Secondary School ing Belleville, Ontario, Kanada.[2]

Miss Universe 2007Besut

Mori dipunpilih minangka wakil saking Jepang ing adicara kontès Miss Universe ing Meksiko, lan menangaken gelar Miss Universe sasampunipun ngalahaken Miss saking Brazil, Venezuela, Koréa, lan Amérikah Sarékat.[2] Riyo Mori dados Miss Universe kaping kalih saking Jepang sasampunipun Akiko Kojima ingkang dados Miss Universe ing taun 1959.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b "Japanese woman wins Miss Universe 2007". Agence France-Presse. 2007-05-28. 
  2. a b c d e f g h "Japan's Miss Universe candidate snares top spot in entertainment news". Mainichi Daily News. 2007-03-23.  line feed character ing |title= ing posisi 33 (pitulung)

Pranala njawiBesut