Tuduhaké menu pokok

Robert Brown FRS (21 Dhésèmber 1773 – 10 Juni 1858) iku sawijining botanis Sekotlan sing mènèhi kontribusi wigati marang botani kanthi kapeloporan migunakaké mikroskop. Kontribusiné kalebu panemon nukléus sèl lan cytoplasmic streaming; obsèrvasi pisanan ngenani Brownian motion; karya wiwitan babagan pollination lan fertilisation (pambuahan?) ing tetuwuhan, kalebu sing pisanan ngenali prabédan dhasar antarané gymnosperms lan angiosperms; lan sawatara studi wiwitan ngenani palynology. Brown uga mènèhui kontribusi ngenani taksonomi tetuwuhan, kalebu madegé sawatara kulawarga tetuwuhan sing isih dianggo nganti saiki; lan akèh ngenani gegera lan spésies tetuwuhan Australia, woh-wohan saka bawana mau bebarengan Matthew Flinders.

Robert Brown
BrownRobert.jpg
Robert Brown (1773–1858)
Lair(1773-12-21)21 Dhésèmber 1773
Montrose, Scotland
Pati10 Juni 1858
London
BangsaScottish
Kondhang ingBrownian motion
Karièr ngèlmiah
BabaganBotani

Cathetan lan RéferènsiBesut

WacanBesut

Pranala njabaBesut

Awards and achievements
Kang sadurungé
Carl Friedrich Gauss lan Michael Faraday
Copley Medal
1839
Kang sawisé
Justus von Liebig lan Jacques Charles François Sturm