Tuduhaké menu pokok

Rosidae iku jeneng botani ing peringkat subkelas dhedhasar International Code of Botanical Nomenclature (ICBN). Panganggenan subkelas iki bakal manéka variasi gumantung sistem taksonomi kang dipigunakaké, siji-sijiné pepadhané ya iku anané famili Rosaceae ing sangisoré.

Adhedhasar sistem Cronquist taun 1981, Rosidae kapérang saka:

Nanging ana uga kang nulisaké Crossosomatales, Geraniales, Myrtales, Fabidae (Celastrales, Cucurbitales, Fabales, Fagales, Huaceae, Oxalidales, Malpighiales, Rosales lan Zygophyllales), Malvidae (Brassicales, Dipentodontaceae, Gerrardinaceae, Malvales, Sapindales, lan Tapisciaceae), Picramniaceae, lan Vitaceae minangka péranganing Rosidae, amarga silih tumpang tindhih antarané sistem siji karo sistem liyané kakait klasifikasi siji spésies kadhang kala dumadi.

RéferènsiBesut

Cantino, Philip D.; James A. Doyle, Sean W. Graham, Walter S. Judd, Richard G. Olmstead, Douglas E. Soltis, Pamela S. Soltis, & Michael J. Donoghue (2007). "Towards a phylogenetic nomenclature of Tracheophyta". Taxon 56 (3): E1–E44.

Pranala njabaBesut

Rosidae ing TAMU Lab