SMA A.Wahid Hasyim Tebuireng

(Kaelih saka SMA A.Wahid Hasyim)

SMA A. Wahid Hasyim ya iku salah sawijining unit pandhidhikan kang ana ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng.[1] Sanajan ana ing lingkungan Pesantrèn, sekolah iki uga kagolong sekolah umum.[1] Amarga, ing sekolah iki uga ngajaraké wulangan-wulangan umum kaya ta Matematika, Fisika, Kimia, lan liya-liyané.[1]

ProfilBesut

Sekolah iki diadhegké taun1975.[2] SMA A. Wahid HAsyim Teburieng wis akèh nglulusaké siswa kang kasebar ing sanuswantara kanti manéka profesi wiwit saka Birokrat, Legislative, Pengusaha, Ulama, lan liya-liyané.[1] Sekolah iki uga wis olèh akèh prestasi ing tingkat Lokal lan Regional.[1] Sekolah iki uga wis éntuk Akréditasi A.[1]

Barengan karo visi Pondhok pesantrèn Tebu Ireng, mula misi kang diemban SMA A. Wahid Hasyim ya iku:

  1. Minangka lembaga dakwah kang abasis pandhidhikan.[1]
  2. Ningkatké kasadaran ngibadah ing siswa.[1]
  3. Ngembangké kailmuan, ngèlmu kawruh lan ngèlmu Agama berkultur Pesantrèn.[1]
  4. Ningkatké prestasi siswa ing babagan akademik lan non-akademik.[1]

Program PandhidhikanBesut

SMA A. Wahid Hasyim duwé 2 jurusan, ya iku:

  1. IPA
  2. IPS

Kanti kurikulum Pesantrèn lan kurikulum Dèpdiknas, banjur siswa bakal duwé ijazah 2, ya iku saka Pesantrèn lan Depdiknas.[2]

FasilitasBesut

  1. Laboratorium Biologi,
  2. Laboratorium Kimia,
  3. Laboratorium Fisika,
  4. Laboratorium Basa,
  5. Laboratorium Komputer,
  6. Perpustakaan,
  7. Kantin,
  8. Koperasi Siswa,
  9. BP/BK,
  10. Pakiwan,
  11. Musholla,
  12. UKS,
  13. Kantor OSIS,
  14. Kantor Redaksi Fokus,
  15. Kantor MPK,
  16. Apotik urip.[2]

Kagiatan Ekstra KurikulèrBesut

  1. Drum Band,
  2. Kagunan Musik (Qosidah, al-Banjari, Band),
  3. Kagunan Pencak Silat,
  4. Olah Raga,
  5. Pecinta Alam,
  6. Pramuka,
  7. Kagunan waca al-Qur’an,
  8. Teater
  9. Basa Arab lan Ingris
  10. KIR
  11. Paskibraka.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j Tebuireng
  2. a b c d AWH(15 Juni 2011)