Samoa

Samoa (biyèn diarani Samoa Jerman saka 1900-1914, Samoa Kuon nganti 1997), iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik pérangan kidul kang dumadi saka 2 pulo utama lan 7 pulo cilik. Dunungé watara setengah lelungan saka Niu Selan menyang Hawaii.

Malo Sa'oloto Tuto'atasi o Samoa
Independent State of Samoa
Patakaning Samoa
Pataka
Cihnabrawit: Faavae i le Atua Samoa
(Samoa: "Samoa Didegaké miturut Pangéran")
Gunagita: The Banner of Freedom
Dunungpenering Samoa
Kuthagara
lan brehakutha
Apia
JawatbasaSamoa, Inggris
PapréntahanMonarki konstitusional
Kamardikan
• Banyu (%)
0,3%
Population
• Pikira-kira 2006
176.908 (175)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$1,1 miliar (170)
• Saben wong
US$6.125 (93)
ArtacihnaTala (WST)
Laladan wektuUTC-11
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-11
Durawadasandi685
Nagarasandigreha.ws

Pamérangan administratifBesut

Artikel utama: Distrik Samoa

Samoa dipérang dadi 11 distrik:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut