Samosa goreng

Samosa ya iku panganan arupa pangsit goréng segi telu. Olah-olahan iki asalé saka Asia Tengah lan Asia Kidul. Nyamikan iki adhedhasar kulit pangsit saka glepung lan diisi manéka werna kayata kenthang godhog, daging giling lan bumbu rempah-rempah. Biasané Samosa dipangan karo saos minangka gegenep.

Cara nggawéBesut

PirantiBesut

 
Samosa ing piring
Kulit samosaBesut
  • Banyu putih 200 ml
  • Glepung gandum 500 gram
  • Endhog 3 wiji
  • Mertega 3 sendhok pangan
  • Uyah 1 sendhok tèh
Isèn-isèn samosaBesut
  • Iwak sapi giling utawa kornèt 250 gram
  • Kenthang godhog 2 wiji
  • Brambang 4
  • Bawang 3
  • Godhong brambang 2 lonjor
  • Brambang bombay 1
  • Karè bubuk 1 sendhok tèh
  • Mrica bubuk ½ sendhok tèh
  • Uyah ½ sendhok tèh
  • Gula ½ sendhok tèh
  • Lenga gorèng 250 ml

Cara ngolahBesut

  1. Campur kabèh bahan kulit samosa ing manci banjur diulèni nganti kalis.
  2. Cithak adhonan tipis-tipis kanthi maujud segi telu,
  3. Rajang alus bawang, brambang, brambang bombay lan godhong brambang.
  4. Panasaké minyak sethithik kanggo ngoseng isèn-isèn.
  5. Wènèhaké rajangan brambang lan osèng nganti arum ambuné.
  6. Lebokaké kabèh piranti isi ing wajan osèng.
  7. Entas menawa wis mateng.
  8. Tunggu nganti adhem.
  9. Lebokaké isèn-isèn ing kulit samosa udakara 3 sendhok pangan.
  10. Lempit nganti isi bisa katutup kulit.
  11. Gorèng samosa ana ing lenga panas.
  12. Entèni nganti wernané kuning kasoklatan.
  13. Entas lan wènèhaké piring.
  14. Tambahi saos utawa lombok jemprit ing piring lan samosa luwih ènak dipangan nalika anget-anget.

Deleng ugaBesut

Resèp ngolah samosa

Videyo ngolah samosa