Lan geometri, segienam (heksagon) ya iku wangun segiakeh kanthi asma lan sisi cacahipun enam titik sudut.Wangun segienam katata (beraturan) nduwèni simbol Schläfli {6}.

Ngambar segienem migunakake jangka lan mistar. Metode punika ditrepake Euclides ing Elements, Buku IV, Proposisi 15.
Segienam beraturan
Hexagon.svg
Segienam Katata(beraturan), {6}
sisi lan titik sudut 6
[[Simbol Schläfli {6}
t{3}
Diagram Coxeter–Dynkin CDW ring.pngCDW 6.pngCDW dot.png
CDW ring.pngCDW 3.pngCDW ring.png
Grup simetri Dihedral (D6)
Luas
(s=panjang sisi)
Sudut dalam 120°

Segienam Katata (beraturan)Besut

Wagun segienam katata inggih punika ngadahi dawa utawa panjang sisi lan gedhé wujud sudut ingkang sami wujud lan gedhenipun. Sudut ing segienem ngadahi sudut 120°°. Segienam katata nduwèni enam simetri garis lan 6 simetri puter.

Jembar saking wangun segienem katata ngadahi dawa utawi panjang sisi s kaitung kanthi rumus  , sedangkan kelilingnya  , diameter gedhé  , lan diameter ciclik  .

Pranala njabaBesut