Sepur Joglosemarkerto

Sepur Joglosemarkerto marupakan layanan sepur panumpang kelas eksekutif lan ekonomi plus sing dioperasikake karo PT. Kereta Api Indonesia kanggo nglayani lintas lingkar Jawa Tengah (Solo BalapanYogyakartaPurwokertoTegalSemarang).

Kereta api Joglosemarkerto
Kereta joglosemarkerto.jpg
Sepur Joglosemarkerto mandheg wonten ing Setatsiyun Kalioso
Informasi umum
Jenis sepurSepur aglomerasi[1]
StatusBeroperasi
Pandahulu
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalanan---, pp.
Waktu parjalananrata-rata 11 jam 15 menit (muter seka setatsiyun asal ngasi bali maneh ning setatsiyun asal)
Frekuensi perjalanan harianTelu rangkaian perjalanan melingkar, ora ana sistem mangkat-mulih. Ing layanan iki lan masing-masing lintasan mung nglayani siji kali perjalanan ing sedina
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif dan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (kelas eksekutif)
    kursi bisa direbahake lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2 (kelas ekonomi plus)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupleks, dengan tirai, lapisan laminasi isolator panas.
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu baca, toilet, alat pemadam api ringan, rem darurat, penyejuk udara, peredam suara.
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub RI
Nomor KA188-188, 189-198

Sepur iki pertama kali beroperasi wiwit 1 Desember 2018 kanggo nglebur loro layanan sepur sing uwis ana sakderenge (Kamandaka lan Joglokerto) demi nyederhanakake layanan, lan ningkatkake okupansi panumpang ing lintas Yogyakarta–Semarang tanpa ganti sepur liya ing Purwokerto utawa Solo Balapan.[2]

Tarif sepur iki ing teksiran watara Rp35.000–Rp160.000 (ekonomi plus) lan Rp60.000,00–Rp280.000,00 (eksekutif) gumantung jarak sing ditempuh panumpang.

Data teknisBesut

Rute Lintas lingkar Jawa TengahYogyakarta
(Surakarta–Semarang–Purwakerta–Yogyakarta–Surakarta)
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 Sepur dahar 1 2 3 4 5 6
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi plus (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.


Pratuduh rujukanBesut

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero). "Mengenal Perjalanan Kereta Api Komuter, Lokal dan Aglomerasi"
  2. "Kereta Api Komuter Trans Jawa Tengah ( KA Joglosemarkerto)". AWANSAN (ing basa Inggris). 2018-11-26. Dibukak ing 2018-11-27.