Setatsiyun Semarang Tawang

setatsiyun sepur ing Indonésia

Setatsiyun Semarang Tawang (SMT) (Jawa:ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀ꦯꦼꦩꦫꦁꦠꦮꦁ) iku setatsiyun kelas gedhe tipe A ing Tanjungmas, Semarang Lor, Semarang kang nglayani sepur èksekutif lan bisnis, sarta ékonomi. Setatsiyun iki minangka setatsiyun sepur gedhé tuwa dhéwé ing Indonésia lan diresmèkaké ing tanggal 19 Juli 1868 kanggo jalur Semarang Tawang menyang Tanggung. Jalur iki awale migunakaké (ril) amba 1435mm sing saiki dadi 1067mm. Ing taun 1873 jalur iki didawakaké nganti tekan Stasiun Sala Balapan lan saterusé tekan Stasiun Lempuyangan ing Yogyakarta.

Stasiun Semarang Tawang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SMT.png
  • Singkatan: SMT
  • Nomor: 2530
Semarang Tawang 2019.jpg
Setatsiyun Semarang Tawang ing sore dina
Letak
PropinsiJawa Tengah
KuthaSemarang
KecamatanSemarang Lor
KelurahanTanjung Mas
AlamatDalan Taman Tawang 1
Kodhe pos50174
Koordinat6°57′52″S 110°25′40″E / 6.964384°S 110.427822°E / -6.964384; 110.427822Koordhinat: 6°57′52″S 110°25′40″E / 6.964384°S 110.427822°E / -6.964384; 110.427822
Sujarah
Bukak1 Juni 1914
Jeneng saderengeStasiun Station Tawang NIS
Badan kang ngoprasikaken sadurungipunNederlandsch-Indische Spoorweg Maatschappij
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunGedhe Tipe A[1]
PunggelanSMT
Nomer setasiun2530
Kilometerkm 0+000 lintas Semarang Tawang–:
LayananArgo Bromo Anggrek, Argo Muria, Argo Sindara, Brawijaya, Sembrani, Brantas, Harina, Gumarang, Dharmawangsa, Ciremai, Kamandaka, Joglosemarkerto, Majapahit, Kertajaya, Tawang Jaya Premium, Menoreh, Maharani, Ambarawa Ekspres, Blora Jaya, Matarmaja (reguler & tambahan), Kedung Sepur, lan Parcel ONS
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pambatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pancetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur8 (jalur 4 lan 5: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing padha-padha radha pendhek
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Sm. Poncol
mny. Alastua
Semarang Tawang station outside.jpg
Semarang Tawang station.JPG

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

Kelas èksekutifBesut

Kelas campuranBesut

Kelas ékonomi prèmiumBesut

Kelas ékonomi plusBesut

Kelas ékonomiBesut

Matarmaja, menyang Jakarta lan Malang liwat Sala-Madiun

Komuter èksekutifBesut

Kedung Sepur, menyang Semarang Poncol lan menyang Ngrombo

BarangBesut

Parcèl ONS (over-night service), menyang Surabaya lan menyang Jakarta liwat Cirebon

Papasan lan PanyusulanBesut

KA Argo Bromo Anggrek menyang Jakarta (KA 5) papasan kaliyan KA Jayabaya menyang Surabaya sambung ten Malang (KA 114/115) ingkang pamalintas langsung

Jadwal sepurBesut

Menika jadwal sepur panumpang ingkang mandheg teng Setatsiyun Semarang Tawang saking 10 Februari 2021 (revisi Gapeka 2021)

  • Sepur Règulér
No. KA KA Menyang Kelas Teka Mangkat
78 Sembrani Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Luxury 00.39 00.44
151/150 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis 01.30 -
4 Argo Bromo Anggrek Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Luxury 01.43 01.48
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 02.10 02.25
264 Menoreh Semarang Tawang (SMT) 02.20 -
252 Majapahit Malang (ML) liwat Solo Jebres (SK)-Madiun (MN) 02.37 02.52
129 Dharmawangsa Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 02.50 03.00
126-124 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi Premium 03.43 03.58
11 Argo Sindoro Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif - 06.00
145F/148F Ciremai Cikampek (CKP) sambung teng Bandung (BD) Eksekutif & Bisnis 06.30
271F Blora Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 07.21 07.25
263 Menoreh Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Plus - 08.00
270F Ambarawa Ekspres Surabaya Pasarturi (SBI) 08.17 08.22
189/190/191 Joglosemarkerto* Tegal (TG) sambung teng Solo Balapan (SLO)-Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 08.43 08.50
183/186 Kamandaka* Semarang Tawang (SMT) 09.31 -
267 Maharani Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Premium 10.26 10.31
185/184 Kamandaka* Tegal (TG) sambung teng Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus - 11.00
268 Maharani Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 11.52 11.57
1 Argo Bromo Anggrek Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 12.23 12.28
14 Argo Muria Semarang Tawang (SMT) Eksekutif 12.46 -
2 Argo Bromo Anggrek Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Luxury 13.13 13.18
162F Tawang Jaya Premium Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Premium 14.15 -
195/196/197F Joglosemarkerto* Solo Balapan (SLO) sambung teng Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.35 14.41
128 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 15.15 15.25
147F/146F Ciremai Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis 15.52 -
13 Argo Muria Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif - 16.00
282 Matarmaja Malang (ML) liwat teng Solo Jebres (SK)-Madiun (MN) Ekonomi 17.25 17.37
269F Ambarawa Ekspres Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 17.35 17.40
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 18.01 18.11
272F Blora Jaya Cepu (CU) Ekonomi Plus 18.37 18.42
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 19.08 19.19
149/152 Ciremai Cikampek (CKP) sambung teng Bandung (BD) Eksekutif & Bisnis - 19.30
110 Brantas Blitar (BL) liwat Solo Jebres (SK)-Stasiun Madiun (MN) Eksekutif & Ekonomi 19.56 20.08
127 Gumarang Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 20.02 20.12
189/190/191 Joglosemarkerto* Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 20.18 -
193/194 Kamandaka* Tegal (TG) sambung teng Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus - 20.25
161F Tawang Jaya Premium Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 20.40
74 Brawijaya Malang (ML) liwat Solo Jebres (SK)-Stasiun Madiun (MN) Eksekutif 21.27 21.32
123/126 Harina Cikampek (CKP) sambung teng Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 21.40 21.50
187/188 Joglosemarkerto Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Plus 21.46 21.54
12 Argo Sindoro Semarang Tawang (SMT) Eksekutif 22.02 -
128 Gumarang Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 22.21 22.31
77 Sembrani Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 22.28 22.43
73 Brawijaya Eksekutif 23.08 23.13
3 Argo Bromo Anggrek Eksekutif & Luxury 23.58 00.03

Katerangan: jeneng sepur seng ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

  • Sepur komuter
Sepur Kedung Sepur
No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
Menyang Semarang Menyang Ngrombo
595 11.28 11.33 596 06.27 06.32
597 18.53 18.57 598 13.52 13.56

Antarmoda pandhukungBesut

Jinis angkutan umum Trayek Dhateng
Trans Semarang 2 Terminal Sisemut–Terminal Terboyo, m.m.
3A / 3B Plabuan Tanjung Mas–Elizabeth, m.m.
4 Terminal Cangkiran–Setatsiyun Tawang, m.m.
7 Terminal Terboyo–Wolter Monginsidi–Balaikota, m.m.
Trans Jateng 1 Terminal Bawèn–Setatsiyun Tawang, m.m.

Pranala njabaBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Semarang Poncol
Jalur sepur Tegal-Brumbung Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Alastuwa
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.