Setatsiyun Sala Jèbrès

setatsiyun sepur ing Indonésia

Setasiun Sala Jebres utawa Setatsiyun Solojebres (SK) (Hanacaraka: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀‌ꦯꦭꦗꦺꦧꦿꦺꦱ꧀, Setasiun Sala Jebres) kuwi setatsiyun sepur kelas II sing ana ing Purwadiningratan, Jebres, Surakarta. Setasiyun iki kalebu Daerah Operasi VI Yogyakarta. Dhisike jenenge Sala Kraton utawa Sala Kasunanan.

Stasiun Sala Jebres

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SK.png
  • Singkatan: SK
  • Nomor: 3151
Stasiun Solo Jebres 2019.jpg
Setatsiyun Sala Jebres
Letak
PropinsiJawa Tengah
KuthaSurakarta
KecamatanJebres
KelurahanPurwadiningratan
AlamatDl. Ledoksari Utara No. 1
Kodhe pos57128
Sujarah
Bukak24 Mei 1884
Jeneng saderengeStasiun Djebres Solo, Solo Kasunanan
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanSK
Nomer setasiun3151
Dhuwuring stasiun+97 m
Kilometer
LayananBrawijaya, Brantas, Majapahit, lan Matarmaja
LoketSistem tiket daring; nglayani pemesanan langsung lan pengubahan jadwal kamangkatan ing loket.
Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur7 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cukup dhuwur, siji peron sisi sing cukup dhuwur, lan siji peron pulo sing rada cedhak)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Sala Balapan
Dl. Oerip Soemohardjo
èks-omah sinyal B
èks-terminal
peti kemas
arèa panyimpanan
tiang LAA
KRL Jogja–Sala
 
250 m
820,21 ft
224 m
734,908 ft
Dl. H.O.S. Tjokroaminoto
mny. Palur


Layanan sepurBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur ing Setatsiyun Sala Jebres per 10 Februari 2021 (miwiti Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Mangkat Teka
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ékonomi Plus 00.49 00.57
252 Malang (ML) 05.01 05.10
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ékonomi 15.43 15.50
109 Brantas Éksekutif & Ékonomi 16.47 16.57
282 Matarmaja Malang (ML) Ékonomi 20.07 20.16
73 Brawijaya Jakarta Gambir (GMR) liwat Semarang Tawang (SMT) Éksekutif 21.01 21.06
110 Brantas Blitar (BL) Éksekutif & Ékonomi 22.25 22.35
74 Brawijaya Malang (ML) Eksekutif 23.52 23.57

RujukanBesut

  • (Indonesia) [1] & [2] Jadwal Kereta Api Tahun 2015

GladriBesut

Pratuduh rujukanBesut

Stasiun sadurungé:
Setatsiyun Sala Balapan
Stasiun sabanjuré:
Setatsiyun Palur
  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (2018). Selayang Pandang Daop 6 Yogyakarta (PDF). e-PPID PT Kereta Api Indonesia.