Daérah Operasi VI Yogyakarta

Daérah Operasi VI Yogyakarta utawa disingkat dengan Daop 6 Yogyakarta utawa Daop VI YK minangka salah sawijineng wilayah operasi perkeretaapian paling amba ning Indonésia, ing lingkungan PT. Kereta Api Indonesia (Persero) sing ana ning ngisor Direksi PT Keréta Api Indonesia dipimpin oleh seorang Executive Vice President (EVP) sing nduwe tanggung jawab kanggo Direksi PT Kereta Api Indonesia.

Daérah Operasi VI Yogyakarta
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VI Yogyakarta
250px
Kantor Daop 6 Jogja.
Kantor Daop/Divre
PropinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
KuthaYogyakarta
KecamatanGondokusuman
KelurahanKotabaru
AlamatDl. Lempuyangan No. 1
Informasi liyan
Punggelan Daop/DivreYK
Setatsiyun paling dhuwur+152 m (Srowot)
setatsiyun paling dhuwur sing aktif
LayananCoba deleng ing ngisor iki.
Karakteripun jalurUmume jalur kasebut ning lintas rata, lan sitik lintas pegunungan.
Batas kalajon paling dhuwur sing diizinkè60 ngasi 120 km/jam

Daérah Operasi VI Yogyakarta nduwe sawetara setatsiyun utama, yaiku Yogyakarta, Lempuyangan, Klatén, Sala Balapan, Sragen, Purwosari, Wates lan Sala Jébrés.

Daop VI Yogyakarta minangka daérah operasi kanthi wayahe paling dhuwur, nalika lokomotif ngirimake sarana utawa prasarana seka Balai Yasa Pengok Yogyakarta menyang Jalur 5 Setatsiyun Lempuyangan lan dikirim ning macem-macem tujuan Setatsiyun, dadi anak komunitas Railfans kasebut mlaku-mlaku kanggo golek wektu kasebut, nalika Daop VI kasebut sing paling akeh yaiku sepur Stainless Steel paling akeh ning antara daérah operasi lia sing nglayani macem-macem tujuan seka arah Yogyakarta menyang kulon utawa menyang wetan.

Daerah Operasi VI Yogyakarta ngoperasikake Krl Jogja Sala Nalika tanggal 10 Februari 2021. Daerah operasi iki yaiku siji-sijinipun Daerah operasi sing ngoperasikake Krl liane Daop 1 Jabodetabek.

Layanan sepurBesut

Sepur panumpang sing ana ning pengoperasian Daerah Operasi VI Yogyakarta yaiku: (Wiwit 10 Februari 2021)

Angka Sepur Jeneng Sepur Rélasi Sepur Kelas Lokomotif Depo Kereta Tata rangkening sepur
7-8 Argo Lawu Sala Balapan-Gambir Éksekutif & Luxury CC 206 Sala Balapan (SLO) 1 Sepur luxury + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur dahar + 5 Sepur éksekutif + 1 Sepur pambangkit
9-10 Argo Dwipangga Sala Balapan-Gambir Éksekutif & Luxury CC 206 Sala Balapan (SLO) 1 Sepur luxury + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur dahar + 5 Sepur éksekutif + 1 Sepur pambangkit
59F-60F Argo Dwipangga Fakultatif Sala Balapan-Gambir Éksekutif CC 206 Sala Balapan (SLO) 4 Sepur eksekutif + 1 Sepur dahar + 5 Sepur eksekutif + 1 Sepur pambangkit
133-134 Senja/Fajar Utama Sala Sala Balapan-Pasar Senen Éksekutif & Ékonomi Premium CC 201
CC 203
Sala Balapan (SLO) 1 Sepur pambangkit + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur dahar + 4 Sepur premium
135-136 Mataram Sala Balapan-Pasar Senen Éksekutif & Ékonomi Premium CC 201
CC 203
Sala Balapan (SLO) 1 Seour pambangkit + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur dahar + 4 Sepur premium
187-188, 189-191, 195-196, 197F-198F Joglosemarkerto Sala Balapan-Sala Balapan X Éksekutif & Ékonomi Plus CC 201
CC 203
CC 206
Sala Balapan (SLO)
Purwakerta (PWT)
3 Sepur éksekutif + 1 Sepur ékonomi plus 1 Sepur dahar pambangkit + 5 Sepur ékonomi plus + 1 Sepur bagasi
157-158 Lodaya Sala Balapan-Bandung Éksekutif & Ékonomi Premium CC 206 Sala Balapan (SLO) 1 Sepur pambangkit + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur dahar + 4 Sepur premium
527-582 Bandara BIAS Sala Balapan-Adi Soemarmo-Klaten Komuter Éksekutif
Komuter Ékonomi (ex rangkaian Prameks)
Ora Nggunakake Lokomotif Sala Balapan (SLO) 4 sepur komuter éksekutif (KRDE ME204) & komuter ékonomi (KRDI MH102)
5 sepur komuter ékonomi (ex. rangkaian Prameks ME201)
257-258 Jaka Tingkir Purwasari-Pasar Senen Ékonomi Premium CC 201
CC 203
Sala Balapan (SLO) 1 Sepur pambangkit + 4 Sepur premium + 1 Sepur dahar + 4 Sepur premium
291-292 Bengawan Purwasari-Pasar Senen Ékonomi CC 201
CC 203
Sala Balapan (SLO) 4 Sepur ékonomi + 1 Sepur dahar pambangkit + 5 Sepur ékonomi
635-638 Batara Kresna Purwasari-Wonogiri Bus Rel Ékonomi Ora Nggunakake Lokomotif Sala Balapan (SLO) 3 bus rel ékonomi
Angka sepur Jeneng sepur Relasi sepur Kelas Lokomotif Depo Kereta Tata rangkening sepur
81-84 Taksaka Yogyakarta-Gambir Éksekutif & Luxury CC 206 Yogyakarta (YK) 1 Sepur luxury + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur dahar + 4 Sepur éksekutif + 1 Sepur pambangkit
141-142 Senja Utama YK Yogyakarta-Pasar Senen Éksekutif & Ékonomi Premium CC 201
CC 203
Yogyakarta (YK) 6 Sepur premium + 1 Sepur dahar + 2 Sepur eksekutif + 1 Sepur pambangkit
143F-144F Fajar Utama YK Yogyakarta-Pasar Senen Eksekutif & Ekonomi Premium CC 201
CC 203
Yogyakarta (YK) 6 Sepur premium + 1 Sepur dahar + 2 Sepur eksekutif + 1 Sepur pambangkit
177F-178F Sancaka Yogyakarta-Gubeng Eksekutif & Ekonomi Premium CC 206 Yogyakarta (YK) 5 Sepur eksekutif + 1 Sepur dahar + 4 Sepur premium + 1 Sepur pambangkit
171F-172F Malioboro Ekspres Yogyakarta-Malang Eksekutif & Ekonomi Plus CC 206 Yogyakarta (YK) 5 Sepur eksekutif + 1 Sepur dahar pambangkit + 3 Sepur ekonomi plus
501-504, 505F-526F Bandara YIA Yogyakarta-Wojo-Kebumen Komuter Ekonomi Ora Nggunakake Lokomotif Yogyakarta (YK) 4 Sepur komuter ekonomi AC
5 Sepur komuter ekonomi (ex rangkaian Prameks)
137F-138F Bogowonto Lempuyangan-Pasar Senen Eksekutif & Ekonomi Plus CC 201
CC 203
Yogyakarta (YK) 1 Sepur pambangkit + 2 Sepur eksekutif + 1 Kereta dahar + 7 Sepur ekonomi plus
139-140 Gajahwong Lempuyangan-Pasar Senen Eksekutif & Ekonomi Plus CC 201
CC 203
Yogyakarta (YK) 1 Sepur pambangkit + 2 Sepur eksekutif + 1 Sepur dahar + 7 Sepur ekonomi plus
  • Commuter Line
Jeneng sepur Seka Menyang Depo Kelas Mulai Beroperasi
Prameks Line Yogyakarta Kuthaarja Yogyakarta (YK) Ekonomi 10 Februari 2021
Joglo Line Sala Balapan Yogyakarta Klaten (KT)
Sala Balapan (SLO)
Ekonomi (KfW i9000)
Ekonomi plus/eksekutif (JR 205)
10 Februari 2021