Setatsiyun Kebumen

setatsiyun sepur ing Indonesia

Setatsiyun Kebumen (KM) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C sing terletak ing Panjer, Kebumen, Kebumen; klebu ing Daerah Operasi V Purwakerta ing kadhuwuran +21 meter. Minangka setatsiyun utama ing Kabupaten Kebumen lan ana ing cedhak pusat pemerintahan Kabupaten Kebumen, sebagian gedhe sepur sing nglintas ing jalur kidul Pulo Jawa mandheg ing setatsiyun iki. Setatsiyun iki yaiku setatsiyun pungkasan kanggo KA Bandara YIA saking lan menyang Yogyakarta.

Stasiun Kebumen

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KM.png
  • Singkatan: KM
  • Nomor: 2028
Stasiun Kebumen 2019.jpg
Tampak ngarep Setatsiyun Kebumen
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènKebumen
KecamatanKebumen
KelurahanPanjer
AlamatDalan Stasiun Kebumen
Koordinat7°40′55″S 109°39′44″E / 7.6818807°S 109.662137°E / -7.6818807; 109.662137Koordhinat: 7°40′55″S 109°39′44″E / 7.6818807°S 109.662137°E / -7.6818807; 109.662137
Sujarah
Bukak16 Juli 1887
Jeneng saderengeStasiun Keboemen
Badan kang ngoprasikaken sadurungipunStaatsspoorwegen Oosterlijnen
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiunBesar tipe C[1]
PunggelanKM
Nomer setasiun2028
Dhuwuring stasiun+21 m
Kilometerkm 450+732 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananArgo Dwipangga Fakultatif (arah Jakarta), Gajayana (reguler & tambahan), Bima, Turangga, Taksaka (reguler & tambahan), Singasari, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Wijayakusuma, Malabar, Bangunkarta, Mutiara Selatan, Mataram, Bogowonto, Gajahwong, Senja/Fajar Utama YK, Sawunggalih, Lodaya, Kertanegara, Joglosemarkerto, Logawa, Jayakarta (arah Surabaya), Jaka Tingkir (arah Solo), Kahuripan, Pasundan (reguler & tambahan), Bengawan, Progo, Kutojaya Lor, Kutojaya Kidul, Bandara YIA, sarta Parcel ONS Tengah lan Kidul
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing rada dhuwur, loro peron pulo dhuwur lan siji peron pulo sing rada dhuwur)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Lokasi ing gambar peta
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Jawa Tengah" nor "Template:Location map Jawa Tengah" exists.

Yen didelok seka angkutan antarmodanya, jarak watara Terminal Kebumen karo setatsiyun iki dibilang cukup tebih. Lokasine cedhak karo Markas Kodim 0709 Kebumen lan RSUD Kebumen suwe, Setatsiyun iki berjarak 1,4 km ing kidul seka Tugu Lawet Kebumen. Tepate ing ngarep setatsiyun iki wonten kompleks pabrik minyak sawit Mexolie (Maatschappij tot Exploitatie van Oliefabriek) sing saiki uwis dijadikake hotel lan restoran.

Ning arah ngulon laut setatsiyun ini, sakderenge Setatsiyun Sruweng, wonten Setatsiyun Soka sing uwis dinonaktifkan wiwit jalur ganda dioperasikake amarga jarake ora terlalu tebih karo Setatsiyun Kebumen.

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung.