Setatsiyun Bogor

Setatsiyun Bogor (BOO) - ing jaman kolonial Belanda sing jenenge Station Buitenzorg - (Skrip Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮧᮌᮧᮁ, Stasiun Bogor) yaiku kelas stasiun Sepur gedhe sing ana ing Cibogor, Bogor Tengah, Bogor. Stasiun sing dumunung ing dhuwur +246 meter klebu ing Area Operasi Jakarta I. Stasiun sing dibangun ing taun 1881, dadi terminal kanggo layanan KRL Commuter Line sing nglayani wilayah Jabodetabek, yaiku Setatsiyun Jakarta Kota, Setatsiyun Angke, Setatsiyun Kampung Bandan, lan Setatsiyun Jatinegara.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Adjacent stations Cithakan:Stasiun KCI Cithakan:Stasiun kereta api di Indonesia

Koordhinat: 6°35′39″S 106°47′27″E / 6.5942707°S 106.7908108°E / -6.5942707; 106.7908108