Setatsiyun Jatinegara

Setatsiyun Jatinegara (JNG), +16m, saderengipun kamardikan inggih gadhah nama Setatsiyun Meester Cornelis) inggih punika salah satunggaling stasiun sepur ingkang wonten ing Jatinegara, Jakarta Wétan. Setatsiyun punika inggih minangka setatsiyun ingkang saged manggihaken tigang jalur, inggih punika jalur dhateng Stasiun Pasar Senen, jalur dhateng Stasiun Manggarai, lan jalur dhateng Stasiun Bekasi. Saben dintenipun setatsiyun Jatinegara punika dipunlangkungi kirang lngung 350 sepur. Ing caketipun setatsiyun Jatinegara punika inggih wonten dipo lokomotif.[3]

Stasiun Jatinegara

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JNG.png
  • Singkatan: JNG
  • Nomor: 0450
Barkas:Sta jatinagara.jpg
Stasiun Jatinegara taun 2007
Letak
Dhaérah KhususJakarta
Kutha AdministrasiJakarta Wétan
KecamatanMatraman
KelurahanPisangan Baru
AlamatDl. Raya Bekasi Kulon
Koordinat6°12′54″S 106°52′05″E / 6.2150968°S 106.8681869°E / -6.2150968; 106.8681869Koordhinat: 6°12′54″S 106°52′05″E / 6.2150968°S 106.8681869°E / -6.2150968; 106.8681869
Sujarah
Bukak1910; 111 taun kapungkur (1910)
Jeneng saderengeStasiun Meester Cornelis S.S.
Taun gantos jeneng1945
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunGedhé tipe A[1]
PunggelanJNG
Nomer setasiun0450
Kilometer
LayananKabeh parjalanan sepur panumpang ingkang tumeka saking wétan Jakarta (kajaba Argo Bromo Anggrek, Argo Parahyangan Excellence, Gumarang, Jayakarta, Kertajaya, Tawang Jaya, lan KRL Commuter Line
LoketMung nglayani kartu multi-trip lan kartu duit elektronik saka perbankan sing diédharké lan kerjasama kaliyan PT Kereta Commuter Indonesia uga aplikasi LinkAja. (Kereta Commuter Indonesia)
Sistem tiket online lan pamesanan boarding pass mandhiri mung kanggo sing mendhesak (Karèta api Indonésia)
Fasilitas
Kathahing jalur7 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peronSiji peron sisi sing nduwèni tangga lan tiga peron pulo sing padha-padha dhuwur
Jinis pasinyalanElektrik jinis Kyosan K5B[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Manggarai
mny. P. Jati
mny. dipo lok.
bangunan mbiyèn
bangunan anyar
mny. Cipinang


Stasiun Jatinegara taun 1924

Minangka setatsiyun ingkang ngubungaken dhateng ing sak njawinipun Jakarta, setatsiyun punika inggih dipunlangkungi sadaya sepur dhateng manéka warna kitha ing Pulo Jawa (kejawi ingkang arah késahipun dhateng arah Banten lan Bogor.[4] Nanging, ugi boten sadaya sepur ingkang arah ancasipun dhatengipun dhateng njawi jakarta mandheg kanggé minggahaken penumpang wonten ing setatsiyun punika. namung sepur kelas ékonomi lan sepur kelas bisnis ingkang mandheg kanggé minggahaken penumpang wonten ing sadangunipun arah tindakan dhatang kitha- kitha ing Jawa, déné sadaya sepur kelas èksekutif, kejawi sepur Parahyangan lan Sepur Argo Jati ingkang boten mandheg wonten ing setatsiyun punika. Nanging, sadaya sepur ingkang dhateng tumuju Jakarta sampun mesti mandhapaken penumpang wonten ing setatsiyun punika.[5]

Pratélan sepur ingkang mandheg kanggé minggahaken penumpang ing Stasin JatinegaraBesut

Menyang GambirBesut

Kelas eksekutif

Kelas campuran

Menyang Pasar SenenBesut

Menyang Jakarta KotaBesut

KRL Commuter LineBesut

Angkudan umumBesut

Kanggé ingkang dumunung wonten ing Jabodetabek, supados saged dumugi dhateng Setatsiyun Jatinegara langkung gampil. Wonten sapérangan angkudan umum ingkang mandheg wonten ing setatsiyun punika, ing antawisipun inggih punika:

Busway

  • Koridor V jurusan Ancol - Kampung Melayu
  • Koridor X jurusan Cililitan - Tanjung Priok
  • Koridor XI jurusan Kampung Melayu - Walikota Jakarta Timur
  • APTB jurusan Pulo Gadung - Bekasi
  • APTB jurusan Rawamangun - Bogor

Mikrolet

Metromini

Kopaja

Mayasari Bakti

  • AC117 jurusan Pulo Gadung - Poris Plawad (via JORR - Cikokol - Kebon Nanas).
  • AC122 jurusan Senen - Cikarang (via Cibitung).
  • P9A jurusan Senen - Bekasi (via Bekasi Timur).
  • R57 jurusan Pulo Gadung - Blok M (via UKI - Pancoran - Mampang)

PPD

Cathetan sukuBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Dibukak ing 2019-02-27.
  3. Seluruh KA Jarak Jauh Diberangkatkan dari Stasiun Jatinagara
  4. Perhatian! KA Jarak Jauh Hanya Sampai Stasiun Jatinagara
  5. Tentang Stasiun Jatinagara