Setatsiyun Manggarai

Setatsiyun Manggarai (Kodhe: MRI, +13m) iku stasiun sepur gedhé ing Jakarta, Indonésia kang dumunung ing Manggarai, Jakarta Kidul. Setatsiyun iki duwé jalur amèh padha akèhé karo stasiun Jakarta Kota. Setatsiyun iki mligi mung nglayani sepur ékonomi komuter tujuwan Bogor, Tanah Abang, lan Bekasi. Ing wayah soré ana sepur tujuwan Nambo lan sepur Tanah Abang Ekspres koridor Bogor-Tanah Abang parkir ing setatsiyun iki sadurungé mlebu dipo Bukit Duri.

Stasiun Manggarai
'
Manggarai sta 100210-0803.jpg
Stasiun Manggarai, 2010
Letak
PropinsiDKI Jakarta
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorLaladan Operasi I Jakarta
Kelas setasiun[1]
Dhuwuring stasiun±13 m. dpl.
LayananKRL Commuter Line
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Saka setatsiyun iki uga dibrangkataké sawatara sepur ékonomi jarak adoh kaya déné sepur Kutojaya jurusan Manggarai-Kutoarjo.

Suasana di peron Stasiun Manggarai.

Fasilitas liyaBesut

 
Pembangunan Stasiun Manggarai watara taun 1910-an.

Setatsiyun Manggarai sisan duwé fungsi minangka dipo panyimpenan sepur-sepur grdhé. Akèh sepur kelas èksekutif lan bisnis diparkir ing setatsiyun iki lan sabanjuré bakal tumuju menyang menuju ke stasiun Gambir utawa Jakarta Kota. Jalur sepur saka Papan Anggegana Soekarno-Hatta kang isih ana sajeroning perencanaan uga dijadwalaké bakal mandheg ing setatsiyun iki.

Ing sisihé dipo lan setatsiyun Manggarai iki ana Balai Yasa Manggarai, kang awujud bèngkèl kanggo ngrawat rutin lan ndandani kréta-kréta penumpang.

Setatsiyun sebelumnya:
Stasiun Mampang
Jalur KA Tanahabang-Manggarai Setatsiyun berikutnya:
---
Setatsiyun sebelumnya:
Stasiun Cikini
Jalur KA Jakarta Kota-Manggarai Setatsiyun berikutnya:
---
Setatsiyun sebelumnya:
---
Jalur KA Manggarai-Padalarang Setatsiyun berikutnya:
Stasiun Tebet
Setatsiyun sebelumnya:
---
Jalur KA Manggarai-Jatinegara Setatsiyun berikutnya:
Stasiun Jatinegara


  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.