Setatsiyun Surabaya Pasarturi

setatsiyun sepur ing Indonésia
(Kaelih saka Setatsiyun Pasar Turi)

Setatsiyun Surabaya Pasarturi (SBI) iku stasiun sepur ing tapel wates antara Gundih, Bubutan, Surabaya karo Tembok Dukuh, Bubutan, Surabaya. Setatsiyun iki minangka papan kabrangkatan utama kabèh sepur saka kutha Surabaya sing ngliwati jalur Pantura (Surabaya-Bojonegoro-Cepu-Semarang-Jakarta), setatsiyun iki dhuwurre +1 meter. Setatsiyun iki yaiku setatsiyun sing kadhuwurane paling cendhak ing Daop 8 lan dadi setatsiyun paling utama keloro ing Kutha Surabaya.

Stasiun Surabaya Pasar Turi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SBI.png
  • Singkatan: SBI
  • Nomor: 4500
Jayby-SBI01.JPG
Peron Setatsiyun Surabaya Pasarturi madep arah kulon karo latar Sepur Jayabaya
Letak
PropinsiJawa Wetan
KuthaSurabaya
KecamatanBubutan
KelurahanGundih
AlamatDl. Semarang No. 1
Kodhe pos60172
Koordinat7°14′54″S 112°43′52″E / 7.24821°S 112.731015°E / -7.24821; 112.731015Koordhinat: 7°14′54″S 112°43′52″E / 7.24821°S 112.731015°E / -7.24821; 112.731015
Sujarah
Bukak1 April 1900
Jeneng saderengeStasiun Soerabaja NIS
Badan kang ngoprasikaken sadurungipunNederlandsch Indische Stoomtram Maatschappij
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunGedhe Tipe A[1]
PunggelanSBI
Nomer setasiun4500
Dhuwuring stasiun+1 m
Kilometer
  • km 229+573 lintas GundihGambringanBojonegoroSurabaya Pasarturi
  • km 1+350 lintas MesigitSurabaya Pasarturi
  • km 0+530 lintas Segitiga Mesigit–Surabaya Pasarturi
LayananArgo Bromo Anggrek, Sembrani, Jayabaya, Harina, Gumarang, Dharmawangsa, Sancaka Lor, Kertajaya, Maharani, Ambarawa Ekspres, Komuter Surabaya-Lamongan (SuLam), Ekonomi Lokal/KRD Bojonegoro, Parcel ONS Lor, lan angkutan peti kemas
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pambatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pancetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur8 :
  • jalur 2 sepur lurus jalur gandha saking arah Jakarta–Semarang
  • jalur 3 sepur lurus jalur gandha saking arah Jakarta–Semarang uga dados sepur raya jalur tunggal saking lan menyang Surabaya Gubeng mawa Sidotopo utawi saking lan menyang Kalimas
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing dhuwur, siji peron pulo sing cukup dhuwur, lan loro peron pulo sing radha dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Stasiun Surabaya Pasarturi
Peron sepur ana ing Stasiun Surabaya Pasar Turi

Layanan sepurBesut

PenumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas eksekutifBesut
Kelas campuranBesut
Kelas ekonomi premiumBesut
Kelas ekonomi plusBesut

Ambarawa Ekspres, saking lan menyang Semarang

LokalBesut

  1. menyang Bojonegoro lan menyang Sidoarjo
  2. saking lan menyang Cepu
  1. saking lan menyang Lamongan
  2. menyang Indro sarta saking lan menyang Sidoarjo

BarangBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang ning Setatsiyun Surabaya Pasarturi per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Dhateng Kelas Teka Mangkat
168F/165F/164F Sancaka Lor Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 00.05 -
256 Kertajaya Ekonomi Premium 01.25
128 Gumarang Eksekutif & Bisnis 02.45
106/107 Jayabaya Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 03.39 03.50
78 Sembrani Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Luxury 04.30 -
4 Argo Bromo Anggrek 05.12
267 Maharani Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Premium - 06.00
125/124 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi Premium 08.05 -
1 Argo Bromo Anggrek Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury - 09.00
163F/166F/167F Sancaka Lor Gambringan (GBN) bersambung Sala Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Bisnis 10.45
270F Ambarawa Ekspres Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Plus 12.37 -
269F Semarang Poncol (SMC) - 13.20
108/105 Jayabaya Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.10 14.20
127 Gumarang Eksekutif & Bisnis - 15.55
268 Maharani Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 16.18 -
2 Argo Bromo Anggrek Eksekutif & Luxury 16.42
123/126 Harina Cikampek (CKP) bersambung Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium - 17.40
77 Sembrani Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 18.55
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 19.35 -
3 Argo Bromo Anggrek Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury - 20.35
255 Kertajaya Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 21.05
129 Dharmawangsa Eksekutif & Ekonomi 22.35

RujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.