Setatsiyun Bajanegara

Setatsiyun Bajanegara (BJ) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C sing terletak ing Sukorejo, Bajanegara, Bajanegara; ning kadhuwuran +15 m, klebu ning njero Daerah Operasi VIII Surabaya.

Stasiun Bojonegoro

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BJ.png
  • Singkatan: BJ
  • Nomor: 2730
Bojonegoro railway station drop-off area.jpg
Tampilan ngarep Setatsiyun Bojonegoro taun 2016
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBajanegara
KecamatanBajanegara
DésaSukorejo
AlamatDalan Gajah Mada 65/Raya Babat-Bajanegara
Koordinat7°09′52″S 111°53′12″E / 7.1643151°S 111.8867934°E / -7.1643151; 111.8867934Koordhinat: 7°09′52″S 111°53′12″E / 7.1643151°S 111.8867934°E / -7.1643151; 111.8867934
Sujarah
Bukak1 Maret 1902
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanBJ
Nomer setasiun2730
Dhuwuring stasiun+15 m
Kilometer
LayananArgo Bromo Anggrek, Sembrani, Jayabaya, Harina, Gumarang (reguler & tambahan), Dharmawangsa, Sancaka Lor, Kertajaya, Maharani, Ambarawa Ekspres, Ekonomi Lokal, lan Parcel ONS
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur7 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cendhak lan loro peron pulo sing dhuwur)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Wiwit 1 Agustus 2016, ana gandhengane karo perubahan koordinasi wilayah setatsiyun-setatsiyun sepur kagungane PT KAI, setatsiyun iki bareng karo Setatsiyun Kalitidu lan Setatsiyun Tobo sing sakderenge klebu ning njero Daerah Operasi IV Semarang sakniki klebu ning Daerah Operasi VIII Surabaya, kanggo efektivitas lan nggampangke koordinasi. Liane iku, jarak Setatsiyun Bojonegoro cenderung luwih cedhak menyang pusat Daop VIII tinimbang Daop IV.[2]

Stasiun Bojanegara

Minangka setatsiyun gedhe, kabeh lelungan sepur panumpang sing ngliwati jalur lor mandheg ing setatsiyun iki.[3]

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Kalitidu
Jalur sepur Gambringan-Surabaya Pasarturi Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Kapas

Koordhinat: 7°09′52″S 111°53′12″E / 7.1643151°S 111.8867934°E / -7.1643151; 111.8867934{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca


  1. Data Stasiun Kereta Api (2017), Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Republik Indonesia.
  2. Muliyanto (2017) Stasiun Bojonegoro Pindah Wilayah Operasi ke Daop 8 Surabaya Berita Bojonegoro
  3. Blok Bojonegoro (2019) Mulai 15 Desember, KA Relasi Bisnis Bisa Berhenti di Bojonegoro